НА ФОКУСТемида

Постоянен арест за шофьор, хванат с рекордните 4,21 промила алкохол

Искам да се лекувам, постоянно треперя, каза пред съда 37-годишният Ивайло

 

Районният съд в Смолян наложи постоянна мярка „задържане под стража” на Ивайло Чечков от Смилян, който бе хванат мъртво пиян зад волана. 37-годишният мъж призна, че страда от алкохолна зависимост. „Искам да се лекувам, треперя. Качих се на колата, за да отида до магазина, само на 300 метра от нас. От 15 години съм така”, каза по време на делото Чечков.

Мъжът бе заловен в събота към 12,15 часа на ул. „Девети септември” в Смилян. Тестван е с дрегер, който отчел рекордните 4,21 промила алкохол. 37-годишният арестант посочи, че предната вечер е изпил 1 литър водка, а през деня не е пил.

Постоянният арест бе поискан от Районна прокуратура – Смолян. Според наблюдаващия прокурор Нено Димов има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Чечков два пъти е осъждан – за противозаконно отнемане на автомобил и за шофиране след употреба на алкохол, когато е карал с 3,31 промила.

„В действията му има много висока степен на обществена опасност. Той показва трайно престъпно поведение. Бил е в невъзможност да управлява автомобила, и се е явявал пряка заплаха за останалите участници в движението”, каза прокурор Нено Димов.

Адв. Славка Каменова – защитник на Чечков, предложи той да бъде лекуван в специализирано заведение, докато е с мярка за неотклонение. Причината за това е, че заради липсата на алкохол, задържаният е буйствал в следствения арест.

Определението на Районният съд подлежи на обжалване в тридневен срок пред Окръжния съд.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close