ГОРЕЩА ТЕМАНА ФОКУС

Поставени под карантина остават без храна, институциите си прехвърлят топката (видео)

32-годишната Тамара Иванова и нейният приятел попаднаха в капан след като бяха поставени под карантина в къща на ул. „Кольо Шишманов“ в Смолян, където бе открит първият заразен с коронавирус смолянчанин. Продуктите за храна им са на привършване, но нито могат да излязат да пазаруват, нито да си поръчат храна, защото няма с какво да платят.

Тамара работи във фирма „Чечосан“, която миналата седмица е превела заплатата й по банковата й сметка. Жената обаче има запор от частен съдебен изпълнител и не може да тегли пари от банкомат, а само на каса в офиса на банката. До там обаче не може да отиде, защото пред къщата има полицейска охрана, която не я пуска да излезе.

Тя живее под наем на третия етаж в къщата, където на първия етаж като наемател се нанесъл преди дни и заразеният с коронавирус Радослав Димитров, заради когото бе наложена карантината с полицейска охрана. Тамара никога не е виждала Радослав, не е била в контакт с него.

Първоначално в петък й казали, че живеещите на третия етаж на къщата не са под карантина, но докато се приготви за излизане с маска и ръкавици, дошло второ разпореждане със забрана да напускат жилището.

Не можем да я пуснем да излезе докато е под карантина, каза директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Николай Димов. Директорът на РЗИ д-р Мими Кубатева пък препоръча Тамара да се обърне към БЧК. Можем да й осигурим само еднократна помощ във вид на продукти за два-три дни, заяви председателят на БЧК Смолян Мария Делева. Ще решим проблема, заяви пред „Отзвук“ областният управител Недялко Славов

„Отзвук“ направи и проверка на място. Вижте какво разказа Тамара Иванова от прозореца на квартирата си пред камерата ни.

След репортажа Тамара Иванова се свърза с „Отзвук“ и съобщи с благодарност, че собственикът на „Чечосан“ Стефан Сабрутев е направил голям жест. „Лично ще отиде да напазарува и ще ни донесе продуктите, които ни трябват.“ – каза тя.

Advertisement

5 КОМЕНТАРА

  1. Ако някой евентуално реши да помогне с каквото може, как може да го направи?

  2. Много БЛАГОДАРЯ МИЛИ ХОРА ЖЕЛАЯ НА ВАС И СЕМЕЙСТВАТА ВИ МНОГО ЗДРАВЕ

  3. Аз съм в същото затворническо положение само защото се прибрах от Германия..Пари има,но нямам достъп до тях..След проведени 100 разговора с институции всички вдигат рамена и си прехвърлят топката..На 5тия ден се свързаха с мен от районното,за да проверят мърдам ли още и ми предложиха телефон на общината,които да ме снабдява с храна..Казах им Чудесно,но Тя трябва да е абсолютно Безплатна защото нямам достъп до банкови и небанкови институции…Отговора беше НЕ ЗАПЛАЩА СЕ ТЪРСЕТЕ СИ КОЙ ДА ВИ ДОНЕСЕ ПАРИ!ТОВА Е ГЕНОЦИД!ДОРИ И НА ОСЪДЕНИ ЗАТВОРНИЦИ ИМ СЕ ПОЛАГА ХРАНА И ЛЕКАРСКА ПОМОЩ ПРИ НУЖДА….А ТАКИВА КАТО МЕН ТРЯБВА ДА ИЗБИРАТ ДА ЖИВЕЯТ ИЛИ ДА ПЛАТЯТ 5 000 ЛЕВА ГЛОБА + ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА!НЯМАМЕ ПРАВО ДА ДОКАЖЕМ,ЧЕ СМЕ ЗДАВИ СПОРЕД РЗИ ТОЗИ ТЕСТ НЕ БИЛ СИГУРЕН!!!! Тогава защо ПРИБИРАТ ПО 120 ЛВ.???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close