Полицейски

Половин час Петър от Турян преследвал с нож Милена, за да я убие

Смолянският окръжен съд наложи постоянна мярка „задържане под стража” на 63-годишният Петър Русев, който уби приятелката си в понеделник, 13 март. Мъжът бе доведен с белезници в съдебната зала. Единствените думи, които промълви, бяха: „Искам домашен арест”.

„Събрани са достатъчно доказателства, от които може да се направи предположение, че той е извършил престъплението”, каза наблюдаващият досъдебното производство прокурор Николинка Обретенова. По време на делото се разбра, че Петър най-хладнокръвно е нападнал 51-годишната Милена и я преследвал само с една единствена цел – да я убие.

В основата на престъплението е луда ревност.  Седмици преди убийството Петър се усъмнил, че му Милена му изневерявала. На 28 февруари предположенията му вече се затвърдили, след като видял приятелката си с друг мъж. Въпреки това той не предприел нищо до понеделник. Тогава в селския магазин една от жените коментирала пред него подигравателно станалата публично известна тайна за новата връзка на Милена. След като изпил три бири овчарят се прибрал в дома си. Там обърнал три големи ракии, взел огромния си нож и тръгнал към къщата, в която живее Милена.

Милена със своя убиец Петър Русев

Между двамата започнала борба, Петър размахвал ножа и ръгал жената. През цялото време Милена се съпротивлявала. Накрая взела дърво, с което три пъти ударила нападателя по главата и хукнала да се спасява, като успяла да заключи Петър в стаята. Скрила се в избата на своята съседка Мария и зачакала притихнала. През това време мъжът излезнал през друга врата и по кървавите следи открил жертвата си. Влязъл в мазето и отново наръгал Милена. Тя паднала на земята, а убиецът забил ножа си в една от дъските и мислейки, че тя е мъртва, си тръгнал. Прибрал се в къщата, разлял нафта и драснал клечката. Ранената жена със сетни сили успяла да излезе от избата, но заради острата кръвозагуба починала в ливадата под къщата на съседката си. Цялата борба, преследване и убийството продължили около половин час. Към 2,40 часа жители на селото забелязали пушека от втория етаж на къщата на Петър. Така за много кратко време убийството било разкрито.

Съдебният лекар д-р Добрев, извършил аутопсията на трупа, преброил осем рани по тялото на Милена. Фаталният удар, отнел живота й, е заради пробождане на черния дроб и червата.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close