НОВИНИ

Полиция спря микробус на „Рожен експрес“, превозвал с отворена врата ученици

С повреден микробус „Рожен експрес“ превозвал ученици и работещи тази сутрин, а шофьорът и кондукторката отказали да извикат друга кола. Сигналът бе подаден в редакцията на „Отзвук“ от възмутена майка, която била с детето си в злополучната кола от градския транспорт.

„Качихме се от „Каптажа“ – в единицата. Микробусът се напълни още на първата спирка, хвърлена игла не можеше да падне вътре, бяхме толкова натъпкани. Още там се оказа се, че вратата не може да се затвори. Поискахме да изпратят друг автобус, но кондукторката и шофьорът отказаха да се обадят. Протестирахме, но никой не реагира. Буквално децата висяха, а автобусът беше толкова претъпкан, че всеки момент можеше някой да падне. Най-страшното беше на големия завой край военните блокове“, разказа Росица Петрова.

Въпреки отворената врата шофьорът продължил, но не спирал на всяка спирка. Спрял на хотел „Соколица“, но повечето от чакащите там не успели да се качат, после подминал спирката на детската градина, спрял на военното окръжие, където никой не се качил, защото нямало как.

През това време Росица Петрова подала сигнал на тел. 112. На спирката на „Здравец“ ги чакал полицай и след разговор с шофьора и микробусът тръгнал, но ескортиран от патрулния автомобил. На църквата „Св. Висарион“ всички пътници били свалени, а транспортната фирма принудена да изпрати друга кола. Смолянчанката се обадила и в Община Смолян, на телефон 67 640. Служителка й обяснила, че имало и други сигнали.

„Всички сме възмутени. Много деца останаха по спирките. Не е за първи път това, масово явление е. А кондукторката обясняваше, че не може да се обади, защото от това зависела работата й. Прави ми впечатление, че през деня се движат червени единици – големи, а сутрин и вечер към 17,30 ч., когато има много хора, пускат малките автобуси. Нарочно ли се прави? Ако те не могат да се справят, не са единствените. Как при тройките и двойките няма такова нещо“, гневи се Росица.

„Действително на тел. 112 е получен сигнал за неизправен автобус. Колегите са спрели колата, установили са, че вратата е била отворена заради повреда, и пътниците са свалени на спирката на храм „Св. Висарион Смоленски“, потвърди шефът на полицията ст. комисар Николай Димов.

Advertisement
Back to top button
Close
Close