Полицейски

Полицаи разбиха частен „исторически музей“ на иманяр

При извършена съвместна проверка на служители от ОД МВР – Смолян и гранични полицаи от РД ГП – Смолян днес в Барутин бяха намерени множество антични вещи. Частният „исторически музей“ се намирал в къща в селото и е собственост на млад мъж, на име Стефан. Униформените открили там множество културно-исторически предмети (монети, старинни оръжия, глинени изделия, огнестрелни оръжия, боеприпаси и други вещи), чиято стойност и произход са в процес на изясняване.

„Това момче имаше амбиции да направи частен музей, от отдавна ги има вещите. Не е крил, споделял е за тях. Преди време се опита да намери сграда, където да ги изложи, но не успя и за това пригодил стая в дома си“, разказаха съселяни на Стефан, който е на възраст малко над 30 години. Той е семеен. В същата къща живеят и родителите му. Занимава се с животновъдство. Жителите на Барутин казаха за него, че не е криминално проявен. Бил сериозно, отговорно и работливо момче.

Същият ден при спецоперацията органите на реда извършили претърсване и в дома на 47-годишния Васил К. от село Чавдар, където също намерили антични предмети. Васил се занимава с производство на палети, ходи и в гората като общ работник. За него съселяните му казват, че имал влечение по иманярството.

„По случаите са образувани досъдебни производства. Уведомена е Окръжна прокуратура – Смолян и Районна прокуратура – Девин. Работата продължава“, коментираха от полицията.

Advertisement
Етикети
Back to top button
Close
Close