НОВИНИПолицейски

Полицията задържа трима, шофирали пияни и един дрогиран по празниците

Полицията задържа трима, шофирали пияни и един дрогиран по време на празничните дни. В хода на специализирана полицейска операция срещу управление на МПС след употреба на алкохол, наркотични вещества и техните аналози и неправоспособни водачи, проведена през почивните дни на територията на област Смолян, са установени четирима нарушители, които са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа и срещу тях са образувани бързи производства.

На 6 май, около 21:35 часа, на ул. „Стою Шишков“ в Смолян е спрян за полицейска проверка лек автомобил „Тойота“, управляван от 42-годишна смолянчанка. При извършен тест за алкохол, дрегерът отчел 1,34 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и взета кръвна проба за анализ.
В същия ден, около 17.45 часа в района на гр. Чепеларе, автопатрулен екип спрял за проверка лек автомобил „Хонда“, управляван от 45-годишен пловдивчанин. Установено е, че водачът управлява автомобила след употреба на алкохол, като дрегерът е отчел 0,57 промила. При извършена справка е установено, че лицето е с влязла в сила присъда за извършване на същото нарушение.

На 08 май, около 07:15 часа на бул. „България“ в Смолян, при извършена проверка на 35-годишен местен жител е установено, че управлява лек автомобил „Мерцедес“ след употреба на наркотични вещества. Извършеният наркотест реагирал на канабис. При последвало претърсване и изземване, в автомобила са открити 4,09 грама растителна маса – канабис, а в дома на лицето 1,94 бяло вещество на бучки, реагиращо на амфетамин.

Същата сутрин, около 08.58 часа в на ул. „Освобождение“ в гр. Девин, 66-годишен местен жител, управлявал лек автомобил „Ауди“ след употреба на алкохол. Техническото средство отчело 1,80 промила. Водачът дал кръвна проба.

Нели Гергьовска

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Close