НОВИНИПолицейски

Полицаи изнасят беседи за пътна безопасност в училищата

Полицейски служители изнасят беседи по пътна безопасност в училищата на територията на област Смолян. Инициативата е традиционна за областната дирекция и се реализира със старта на всяка нова учебна година, тя е и част от мерките заложени в полицейската акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“. Беседите се провеждат по график, одобрен от Регионалното управление на образованието в областния град, като са обхванати максимален брой паралелки от всички училищни степени.

Полицейски инспектор Стефан Христов изнесе беседа в ОУ „Проф. Д-р Асен Златаров“ – Смолян

Във вторник пътните полицаи бяха в ОУ „Проф. Д-р Асен Златаров“ – Смолян, при ученици от  I до VII клас. Пред най – малките възпитаници на училището, полицейски инспектор Стефан Христов от група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ в ОДМВР-Смолян, поднесе в достъпна форма и по интересен начин беседата, като ги учеше как да се движат безопасно и да бъдат внимателни. Разказа им за опасностите на улицата и как да се пазят. Припомни им нагледно правилните места и начините за пресичане на пътното платно при движение. Разясни и предпазните мерки при каране на велосипед, тротинетка и ховърдборд.

Пред по-големите ученици беше засегнат въпросът за рисковете от безразсъдното поведение на пътя и управлението на моторни превозни средства от неправоспособни или употребили алкохол или наркотични вещества водачи. Учениците получиха информация и ценни съвети как да се грижат за безопасността си като участници в движението в качеството на пешеходци или пътници.

Децата посрещнаха с радост гостуването на служителите на реда, като задаваха много въпроси и споделяха свои наблюдения. Партньорството между смолянската полиция и училищата в региона в различни превантивни инициативи, е традиционно и полезно за формирането на отговорно поведение и дисциплинираност на подрастващите.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close