Темида

Подсъдим за убийство изпадна в нервна криза в съда, прекратиха заседанието

Подсъдим за убийство изпадна в нервна криза по време на разпоредителното заседание в Смолянския окръжен съд. „Не искам да давам ход на делото. Тука става нещо лошо с мен“, крещеше в залата Ангел Нунев. Състоянието на 56-годишният мъж се влошаваше с всяка измината минута. Стигна се и до прекратяване на заседанието. Нунев продължаваше да вика сърцераздирателно по коридорите на съда, дърпаше се и плачеше неистово, воден от съдебната охрана.

Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!
На делото бяха близки на подсъдимия и на убития Атанас

„Братя, помогнете ми. Моля ви се, със сила ме карат да съм тук. Не съм се запознал с нищо. Не знаете как е станало“, нареждаше мъжът. Стана ясно, че състоянието му се влошило още вчера и той е бил прегледан от лекар. Съдия Володя Янков отложи делото за нова дата, като назначи съдебна психиатрична експертиза, която да даде заключение дали може да участва в съдебно заседание.

Адвокат Ташкена Колчева

Ангел Нунев е обвинен в умишлено убийство, извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. На 8 август 56-годишният Ангел Нунев уби с ритници приятеля си Атанас Наков. Причината за кървавата разправа е изчезнал кон и резачка.

Убийството стана в района на връх Свобода (известен като Енихан баба), край банското село Давидково. Същия ден Ангел се прибрал от родното Ракитово, където четири дни бил на сватба на племенник. Когато се върнал, видял, че единият от конете липсва, резачката, с която работел, също я нямало. Намерил 51-годишния Наско пиян до козирката да спи на сянка. Започнал да го рита и да му се кара, налагал го и с дърво. След побоя Атанас се почувствал зле. Повикали линейка и той бил транспортиран в спешния център в Баните. Пострадалият обаче не съобщил, че е бит. След няколко часа е пуснат да си ходи. Състоянието му по-късно се влошило, поискал вода и издъхнал. Починал на 200 метра от разклона за село Крушев чатал.

След убийството Ангел бе арестуван и от тогава до сега е с постоянна мярка „задържане под стража“.

„Защитата оспорва квалификацията на деянието. Смятаме, че подсъдимия е нанесъл множество телесни увреждания, но не е целял смъртта му. Т.е. касае се за причиняване на телесни повреди, от които е последвала смърт и в никакъв случай умишлено убийство“, каза след заседанието адвокат Ташкена Колчева.

 

 

Advertisement
Back to top button
Close
Close