Култура

Почват снимки на „Дяволското гърло“ в Областната администрация

Сградата е избрана за Районно управление на МВР във филма

В бившия окръжен комитет на БКП, сега Областна администрация, ще бъдат заснети голяма част от сцените на сериала на Нова ТВ „Дяволското гърло“. Това, което ще снимат във вътрешни помещения, по-голямата част е при нас, каза днес областният управител Недялко Славов. По избите на сградата правят арестантски килии, добави той. Табелата на входа на сградата „Областен управител“ бе заменена с „Районно управление на МВР – Смолян.“ Тя ще остане докато се снимат масовите сцени за около седмица, заяви Славов. Нямаме договор с продуцентите на сериала за ползването на помещенията, не е предвидено и заплащане на наем, каза още областният управител.

Сюжетът на поредицата е криминален, но в него ще се преплете и любовна история. В главните роли на сериала са Владимир Карамазов и Теодора Духовникова, а в актьорския състав влизат зам.-областният управител Андриян Петров, който е актьор, както и артисти от Родопския драматичен театър. Проектът се реализира от екипа на Dream Team, който стои и зад друга успешна продукция на NOVA – “Откраднат живот”.

“Дяволското гърло” разказва историята на криминално разследване на ужасяващи убийства, които се случват в Смолянска област. Владимир Карамазов е в ролята на разследващ полицай от Смолян, а Теодора е следовател, която е изпратена от София да му помага. Единият от сценаристите на сериала е писателят от Смолян Александър Чобанов.

 

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close