Без категорияГОРЕЩА ТЕМА

Починаха мъж и жена, заразени с COVID-19

84-годишна жена от Смолян и 86-годишен мъж от Борино, заразени с COVID-19, са починали през почивните дни в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“. С тях смъртните случаи в Смолянска област, от началото на пандемията, са 7. Излекуваните са 157 души и към момента имаме 182-ма активни“, съобщи днес на брифинг областният управител Недялко Славов.

„За жалост двамата пациенти починаха. Те бяха лекувани за пневмония, с множество придружаващи заболявания. В момента в болницата се лекуват 17 души“, каза директорът на МБАЛ – Смолян д-р Марин Даракчиев.

„Новорегистрираните случаи от днес за областта са четири – двама мъже и две жени. По един от тях са от общините Смолян и Мадан и два от Рудозем. Те са с диагноза пневмония и са хоспитализирани в болниците в Смолян и Мадан“, съобщи началникът на РЗИ д-р Мими Кубатева.

През изминалата седмица са установени 127 души, инфектирани с COVID-19. Те са на възраст от 14 до 86 години. В болници са настанени 23 – в Смолян, Мадан, Девин, Гоце Делчев, София и Центъра за психично здраве в Смолян.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close