ИнцидентиНОВИНИ

Почина жената, пострадала при взрив на газова бутилка в Смолян

Почина 72-годишната жена, която пострада при взрив на газова бутилка в смолянския квартал Райково. Любка Инджакарова е издъхнала днес, преди обяд. Информацията бе потвърдена и от шефа на Областната дирекция на МВР ст. комисар Николай Димов.

След инцидента, който стана на 20 април, жената бе приета в Отделението по анестезия и интензивно лечение в много тежко състояние. От взривната вълна тя бе с множество тежки травми  – фрактури на всички ребра, шийни прешлени, таз и др.

Газовата бутилка избухна към 17,00 часа миналия вторник в къща на ул. „Захари Стоянов” в Райково. Взривната вълна изхвърлила 72-годишната жена през прозореца и терасата на втория етаж на жилищната кооперация и тя паднала пред гаража на тротоара.

По първоначални данни причината за взрива е изтичане на газ от винтила на бутилката. 72-годишната жена не е усетила миризмата, запалила котлона и е последвал взрива. Откъртената дограмата на всекидневната,  която изхвърчала на пътя бе паднала върху паркирал току що микробус. Сериозни поражения са нанесени и в жилището на жената.

По случая е образувано досъдебно производство.

Вестник „Отзвук” изказва съболезнования на близките!

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close