Инциденти

Почина мъжът, затиснат от два камиона в Гълъбово

След три месеца в болница почина 59-годишният мъж, който бе затиснат от камиони в банското село Гълъбово. Въпреки положените усилия, мъжът не успя да се пребори с травмите си и издъхна миналата седмица. За смъртта му е уведомена Окръжна прокуратура. „Очакваме да получим материалите по досъдебното производство, водено в Районната прокуратура в Смолян. Назначена е експертиза която да установи има ли причинно-следствена връзка между произшествието и настъпилата смърт“, каза окръжният прокурор Тодор Деянов.

Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!

Нещастният инцидент с 59-годишния пловдивчанин стана на 29 юни към 9,00 часа в село Гълъбово. Мъжът бил в двора на цех в бившата фабрика „Шина Андреева“. Той се е опитал да стартира двигателя на товарен автомобил „Ивеко“. Камионът обаче тръгнал на самоход и притиснал пловдивчанина в паркиран наблизо кран „МАЗ“. От притискането между двата камиона шофьорът е получил тежки наранявания. Първоначално му е оказана помощ във Филиала на Спешна медицинска помощ в Баните, след което е транспортиран в смолянската болница с множество фрактури на гръдния кош и с опасност за живота.

Служители от Дирекция „Инспекция по труда“ също са посетили мястото на инцидента и са направили проверка. Причините за тежката злополука са в процес на изясняване.

Advertisement
Back to top button
Close
Close