Инциденти

Почина мъжът, прегазен от кола в Смилян

След два месеца в кома почина мъжът, прегазен от кола в Смилян. 64-годишният Евгени Доганждиев е издъхнал в дома си, посочи шефът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Николай Димов. Очаква се пристигането на съдебен лекар, за да бъде направена аутопсия на починалия, която да установи причините за смъртта.

Катастрофата стана на 23 ноември м.г. в района на комплекс „Млечен дом“ в посока Рудозем.  При разминаване на две коли „Фиат”, управляван от 62-годишен мъж, преминава през тялото на лежащия на пътя Евгени Доганджиев. Сигналът е подаден малко преди 19,30 часа, като първоначално се е смятало, че пострадалият е починал. След пристигане на линейката и екип на полицията, се установява, че е жив, макар и с много наранявания. По първоначална информация 64-годишният мъж е паднал вследствие на изпития същата вечер алкохол. Той бе приет за лечение в Отделението по анестезия и интензивно лечение на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров” в кома с тежка гръдна травма, с мозъчен кръвоизлив, счупени ребра. Лицето му бе обезобразено, вследствие преминаване на колата през главата му.

Водачът е тестван за алкохол, като пробата е отрицателна. По случая е в ход досъдебно производство, наблюдавано от Районната прокуратура в Смолян. След смъртта на пострадалия се очаква материалите по делото да бъдат изпратени в Окръжна прокуратура.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close