Advertisement
IN MEMORIAMНОВИНИ

Почина лекарят с голямо сърце д-р Стефан Райков – неврохирург в УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив

Един от най-обичаните лекари от Смолян, водещ неврохирург от УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, д-р Стефан Райков е починал в софийска болница днес. Докторът, спасил стотици човешки животи, е роден  през 1964 г. в Смолян.

От 1994 г. той бе републикански консултант, ординатор-неврохирург в УМБАЛ „Св. Георги” – Пловдив, а от 2010 година досега бе зам.-председател и председател е на Съвета на директорите на МБАЛ  – Смолян. Автор и съавтор на десетки научни публикации.

Завършва медицина в Медицинския университет в Пловдив. През 1990 -1991 г. е работил като ординатор в хирургичното отделение на смолянската болница, след което специализира  в Йоханесбург (ЮАР). През 1993 г. се завръща в МБАЛ – Смолян, след което започва работа като неврохируг в Университетската болница  в Пловдив.

Неговата кончина е огромна загуба за Смолян и медицината. Поклон пред светлата му памет!

„Отзвук“ поднася искрени съболезнования на близките му!

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. Седемте най-тъжни и тежки дни в живота ми, прекарани в болница „Св. Георги“ в Пловдив, бяха белязани от присъствието на д-р Стефан Райков. Внимателен и грижовен към пациентите си, честен и откровен с близките им, блестящ специалист, пример за човеколюбие и лекарска почтеност, достоен родопчанин и потомък на Чилингирския род!
    Да бъде лек пътят му към Бога! Почивай в мир, докторе!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!