Вяра и традицииНОВИНИ

Пловдивска митрополия награди три момичета от Неделното училище в Устово

Две първи и една втора награда спечелиха три момичета от Неделното училище при храм „Св. Николай Чудотворец“ в Смолян, кв. Устово. Те взеха участие в конкурса на Пловдивска света митрополия „Въведение Богородично“. Сред няколко стотици ученици от цялата страна – Пловдив, Пазарджик, Варна, Бургас, Ловеч, Русе, Сливен, Шумен, Димитровград и др., те се представиха отлично в своите възрастови групи.

Първа награда за есето „Богородица е измолена на колене от светите праведни Богоотци Йоаким и Анна“ спечели 12-токласничката Антония Кушлева (на снимката в средата). Първа награда за рисунката си „С мама към храма“ завоюва Диана Павлова – 9 клас (на снимката вдясно), а втора награда бе присъдена на Теодора Аврамова за рисунката й „Въвеждане на малката Дева Мария в Йерусалимския храм“.

И трите момичета са активни членове в Неделното училище,  включват се сърцато и в доброволческата дейност с децата към Съюза на инвалидите в Смолян и Дома за стари хора в с. Фатово. Старанието им е възнаградено. Те се учат в Гимназията  с преподаване на чужди езици „Иван Вазов“ в Смолян,  успехите им са плюс и за учебното заведение.

Поради пандемията тази година няма да се организира тържество в Пловдив за награждаването. Отличията всеки ще си получи по пощата. В сайта си Пловдивска света митрополия публикува наградените творби, включително и смолянските, а някои от тях бяха излъчени и по Пловдивската православна телевизия по повод Деня на християнското семейство. От Културно-просветния отдел на митрополията, организатор на конкурса,  се обръщат към всички с мил поздрав: „Скъпи участници в конкурса, посветен на християнския празник „Въведение Богородично – Ден на християнското семейство и младеж“, благодарим ви за прекрасните творби, които ни изпратихте! Благодарим и на вашите родители, учители, ръководители! Желаем на всички вас много здраве, творческо вдъхновение и нови успехи!“

Росица Примовска

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close