ОБЩЕСТВО

Пловдивчанка стана „Мис Родопи – Кралица на киселото мляко“

Славена Георгиева от Пловдив грабна короната на „Мис Родопи – Кралица на киселото мляко“ в Момчиловци снощи. За първа подгласничка на Славена журито короняса Виктория Тасева от Перник, втора – Латинка Маринова от Момчиловци, а трета – Валерия Джунева от Пазарджик. Наградата на публиката чрез гласуване в интернет спечели Даниела Молова от Смолян. Конкурсът се провежда в рамките на Фестивала на киселото мляко – култура и традиции.

В конкурса „Мис Родопи – кралица на киселото мляко“ участваха 15 момичета

Наградите на отличените момичета в конкурса връчиха представители на китайската компания „Брайт Деъри“, собственичката на модна агенция „Визаж“ Жени Калканджиева, миналогодишната носителка на титлата „Мис Родопи – кралица на киселото мляко“ Марина Георгиева,  „Мис България 2012 г“ Габриела Василева и Иван Тодоров – председател на Българския център за инвестиции, туризъм и развитие в Китай. Наградата на публиката връчи кметът на Момчиловци Сийка Суркова.

В конкурса „Мис Родопи – кралица на киселото мляко“ участваха 15 момичета от цялата страна.

Състезанието за най-бързо изяждане на буркан кисело мляко

По рано през деня двайсетина участници премериха сили в атрактивни състезания. Надпреварата бе за най-бързо изяждане на буркан кисело мляко и най-бързо изпиване на литър айран. При надпиването с айран сред децата първи бе 10-годишният Филип Лефтеров от Варна, а при възрастните – Николай Иванов от София.

Най-бързо своето кисело мляко изяде Катерина Стойчева от Брестовица. Журито даде и награда за Ванеса Димитрова от София при по-малките участници.

В рамките на фестивала се проведе и конкурс за най-добър производител на домашно кисело мляко и за най-бързо и вкусно приготвен таратор. Дияна Янчева се оказа най-добър майстор на закваската, а най-вкусния таратор спретна Радка Бакларова.

Advertisement
Етикети
Back to top button
Close
Close
Close