Темида

Пиянска свада завършила със смърт в Рудозем

Пиянски скандал пред жилищен блок завършил със смъртта на 58-годишен мъж. Година след нещастието пред съда ще бъде изправен 40-годишен строител от рудоземско село, обвинен в непредумишлено убийство.

Инцидентът между двамата станал на паркинг пред жилищен блок на 26 септември м. г. в Рудозем. Същия ден Хикмет К. и бригадата му санирали блока. След като направил последен оглед на трите входа, малко преди 19,30 часа подпалил мерцедеса си да тръгва за дома си. В един момент чул удар. Обърнал се и видял до колата Свилен Малинов. Мъжът бил във видимо нетрезво състояние, залитал, обиждал, псувал. Двамата се изправили един срещу друг и в момента, в който 58-годишният рудоземчанин посегнал към Хикмет, по-младият мъж му нанесъл удар с юмрук по лявата част на лицето. От удара пияният паднал на асфалта, а главата му издрънчала. Хикмет ведната извикал помощ, издърпал пострадалия на безопасно място, след което го откарал с колата си във филиала на Спешна помощ в Рудозем. Лекарите установили, че Свилен е с тежка черепно-мозъчна травма. Мъжът е транспортиран в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, но въпреки усилията на медиците на 8 октомври той умира.

Хикмет К. ще бъде съден другата седмица от Смолянския окръжен съд. Той е обвинен в причиняване на средна телесна повреда, изразяваща се в разстройство на здравето, временно опасно за живота и довела до смъртта на Свилен Маринов. Съдебно-медицинската експертиза излиза със становище, че починалият е получил тежка черепно мозъчна травма, със счупване на черепа в дясно слепоочие.

Advertisement
Back to top button
Close