НОВИНИ

Пияният шофьор от Рудозем осъден и за побой над лекар

Безработен мъж от Рудозем e на път за затвора заради шофиране след употреба на алкохол. Данчо Аврамов бе признат за виновен от Смолянския районен съд и наказан да излежи една година в затвора, 15 месеца без право да кара кола и 300 лева глоба в полза на държавата. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Окръжния съд. Наред с тази присъда 52-годишният безработен ще изтърпи и старо наказание от шест месеца зад решетките, наложено от Маданския съд за притежание на акцизни стоки без бандерол.

Данчо е хванат да кара пиян на улица „Петър Берон“ в Смолян през април тази година. Той бил зад волана на „Сеат Кордоба“. Дрегерът отчел 1,87 промила.

От 19 август 2014 година е първото му провинение след като е спрян за проверка до административната сграда на РОФ в Рудозем. В колата, която карал, полицаите открили тютюна, разпределен в 50 найлонови чанти. Теглото му е 30 килограма на стойност 6019 лева.

Само преди четири месеца Данчо получи поредната си присъда. В началото на тази година той подписа споразумение и се призна за виновен за побой на лекар в смолянската болница. На 26 май м.г., отново под въздействието на алкохол, 52-годишният мъж решил да си изкарва медицинско за подновяване на шофьорската книжка. Платил на касата и започнал да минава през специалистите – невролог, хирург, УНГ. Накрая посетил и очния лекар д-р Христина Илиева. След преглед д-р Илиева отказала да завери медицинското удостоверение, защото установила, че той е с нарушено зрение и цветоусещане. Въпреки настояванията на Данчо, тя била непреклонна. Тогава рудоземчанинът си поискал парите, които платил за медицинското. Въпреки че не било задължение на д-р Илиева, тя го завела до касата, обяснила на служителката да напише сторно и да върне парите. Когато всичко било готово, Аврамов настоял да си получи бланката с идеята да пробва да получи подпис от друг лекар. Но д-р Илиева отказала да му я даде и я скъсала на две. Разяреният мъж я обидил, замахнал и я ударил по лицето.

През март Районният съд в Смолян одобри подписаното споразумение между Аврамов и прокуратурата. Мъжът бе наказан с пробация за срок от 3 години, както и полагане на 300 часа безвъзмезден труд в полза на обществото.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close