Темида

Пиян вилня в Спешна помощ в първия ден на годината

Пиян мъж е вилнял във Филиала на спешна медицинска помощ в Златоград в първия ден на новата година. 30-годишният Валери от Старцево бил докаран в сградата на местната болница към 21,30 часа на 1 януари, след като бил намерен паднал навън. Медицинските служители се опитали да му направят кардиограма, но той скочил и разхвърлил кабелите на апарата. Тръгнал да бяга навън, което наложило да бъде повикан екип на полицията. След като пристигнали полицейските служители Валери започнал да се заканва, обижда и псува. Въпреки предупрежденията той продължил с агресивното си поведение. Накрая униформените му сложили белезниците и го отвели в Районното управление, където обаче продължил с обидите.

30-годишният жител на Старцево от няколко години работи в Германия. Не е осъждан и няма криминални прояви, но след употреба на алкохол е склонен към агресия и незачитане на обществените порядки, сочи характеристичната му справка.

Днес, ден след извършената хулиганска проява в Спешна помощ, Валери бе изправен пред съда в Златоград. По време на делото той се признава за виновен, изразява съжаление и се извинява на всички, които е оскърбил. Заради смекчаващите вината обстоятелства мъжът бе наказан да плати глоба от 500 лева в полза на държавата.

Елена Павлова

Advertisement
Back to top button
Close
Close