Темида

Пиян шофьор, дал подкуп на полицаи, бе осъден днес

Пиян шофьор, дал 60 лева подкуп на полицаи, бе осъден от Смолянския окръжен съд. Делото се разгледа днес, а 53-годишният Васил Р. се призна за виновен и съжали, че е предлагал пари на униформените. Присъдата, която получи е една година условно с една година изпитателен срок и 11 месеца без право да управлява моторно превозно средство. Делото бе разгледано по съкратеното съдебно следствие.

53-годишният жител на девинското село Беден бе спипан да кара пиян на 16 юли т.г. Той бил спрян за проверка от двама полицаи и при опит да го тестват с техническо средство Васил бръкнал в джоба си и извадил портфейла. В момента, в който подал 60- те лева, които имал в себе си, неподкупните полицаи му щракнали белезниците. Мъжът бил видимо пиян, говорел едно и също и лъхал на алкохол. Признал, че изпил няколко бири и ракия и помолил органите на реда да забравят за случилото се. След като бил задържан е тестван с дрегера, който отчел 2,40 промила алкохол.

Васил е от Беден, но дълги години работи в чужбина. Негови съселяни разказаха, че е кротък човек, не е имал досега проблеми със закона.

Advertisement
Етикети
Back to top button
Close
Close
Close