НОВИНИОБЩЕСТВО

Петима данъчни с награди за 30-годишнината на НАП в Смолян

По повод 30 години от създаването на данъчната администрация, петима служители от НАП Смолян отбелязаха 30-годишен стаж в системата, съобщиха от приходната агенция. Всички те получиха лични поздравителни адреси от изпълнителния директор на НАП Румен Спецов, връчени от директора на офиса Таньо Караманолов. Специалното събитие се състоя в офиса на НАП в Смолян. Търпение, уважение към професията, трудолюбие и честност са качествата, обединяващи всичките петима юбиляри на НАП Смолян.

Данъчната администрация е създадена като самостоятелна структура на 11.10.1991 г. с две постановления на правителството. С тях се обособяват териториалните данъчни управления, данъчните служби и данъчните бюра и са определя числеността на администрацията. През 1993 г. се приемат устройственият и процесуалният закон. През март 2000 г. стартира проект за изграждане на Национална агенция за приходите (НАП) за интегриране на функциите на данъчната администрация  и функциите  по събиране на осигурителни вноски на Националния осигурителен институт (НОИ).

От началото на 2010 г. в НАП се влива и Агенцията за държавни вземания. С тази промяна приходната агенция започва са събира всички публични и частни държавни вземания. НАП поема и задълженията да представлява държавата в производства по несъстоятелност.

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close