ЗдравеНОВИНИ

Пети традиционен поход „Японски техники за масаж с родопски гайди”

За пети пореден път на 27 август сдружение “Заедно за Родопите” съвместно с Юмейхо център „Виктория” и Сейки шиацу организира поход под наслов „Японски техники за масаж с родопски гайди”. Тръгването на участниците в похода е от центъра на с. Брезе в 9 ч. Те ще бъдат посрещнати на местността „Синора” пред параклиса „Св. св. Петър и Павел” традиционно с питка и гайди. Демонстрации на японски техники, класически масаж и мануална терапия ще направят над 10 известни терапевти, които ще се изкачат високо в планината, за да покажат своите умения и начини за по-здравословни практики в ежедневието на хората. В програмата е включено специалното участие на д-р Мария Папазова с темата „Как да живеем дълго в отлично здраве”. Освен певческата група на с. Брезе, носител на много награди от фолклорни фестивали, ще се изявят гайдарски, вокални и танцови състави от други родопски села. Предвидена е почерпка с клинове, пататници и други родопски специалитети, един от които е чучевото – с него с. Брезе влезе в Интерактивната диалектна кулинарна карта на българското езиково землище през миналата година. Ще се предлагат срещу заплащане скара, чеверме, напитки.

„Едно време на това място са се събирали хора от Чепеларе, Забърдо, Върбово, Широка лъка и са правели големи събори. Неслучайно местността се нарича Синора – в миналото границата е разделяла хората, сега искаме да ги събира – да пеят, да играят, да се веселят и да научат нещо ново и полезно, което да им помогне за един по-пълноценен живот в добро здраве”, сподели Владимир Георгиев, един от организаторите на събитието.

Минималната такса дарение за участие на човек е 15 лв., за деца до 7 години е безплатно. Желаещите да участват в събитието, трябва да се запишат предварително на следните телефони: 0879 99 49 49 – Владимир Георгиев, и 0895 64 33 38 – Ирина Кочовска.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Close