Вяра и традиции

Петър Стоянов пристигна в Смолян заради Валя Балканска

В сряда „Българска национална гайдарска асоциация“ с Председател гайдарят Петър Янев, със съдействието на Община Смолян организира и изнесе концерт в зала 1 на РДТ „Н. Хайтов“. Събитието бе по повод тържественото връчване на званието „Почетен член“ на „Българска национална гайдарска асоциация“ на космическия глас на Родопите Валя Балканска.

Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!

Специален гост на тържествения концерт бе почетният председател на асоциацията на гайдарите президентът Петър Стоянов, който лично поздрави Валя Балканска на сцената и й връчи приза с думите: „Онова, което винаги ми е харесвало в нея е, че олицетворява онзи български национален характер, който във времето лека-полека позагубихме. Никога не се оплаква, никога не хленчи и се захваща за всяка работа с любов. Искам да и благодаря от сърце и да и кажа, че имаме още дълго време нужда от нейния пример като човек и от нейните песни, защото още дълго време ще се измерваме с Валя като изпълнител, човек и родопчанин.“

В двучасовия концерт участваха още фолклорен ансамбъл „Родопа“, оркестър 100 каба гайди, гайдарски състав „Дельо Хайдутин“, гайдарски състав „Родопчани“, актьорът Димитър Димитров.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close