Инциденти

Пенсиониран учител запали къща в Неделино

Имотът е на майка, каквото искам мога да правя, казал подпалвачът

67-годишен от Неделино е задържан за умишлен палеж на двуетажна сграда. Пожарът станал в петък към 17,55 часа на ул. „Иван Вазов“ в града. Огънят е запален от пенсионираният учител Славчо Цветков.  „Имотът е на майка, каквото искам мога да правя с къщата“, признал си мъжът, който драснал клечката пред свидетели.

Пламъците бързо обхванали старата къща, в която имало 15 бали сено и 400 кг. фураж. Първи на мястото на пожара пристигнали неделинските огнеборци. Малко след това и екип от Златоград. Заедно с местните пожарникарите овладели огъня и не позволили той да стигне до съседните къщи.

Пламъците унищожили старата къща

Няма пострадали хора. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ-Златоград и е извършен оглед. Щетите са в процес на изясняване. 67-гдишният мъж е задържан за срок до 24 часа

Свлачо Цветков е пенсионер от няколко години. Той е един от наследниците на старата къща.

„Бях на мястото на пожара. Едната част от къщата се е ползвал са сеновал. Имаше опасност да се запали още една стара къща до нея, но пожарникарите се справиха с огнената стихия“, каза кметът на Неделино Боян Кехайов.

Advertisement
Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close