Advertisement
НОВИНИ

Педагогическите специалности в ПУ отново без такси за обучение

За поредна година специалностите в приоритетното педагогическо направление са освободени от такса обучение, съобщи проф. Елена Николова, директор на Филиала на Пловдивския университет в Смолян.

Това са специалностите Български език и английски език, Български език и история, История и география, Информационни технологии, математика и образователен мениджмънт, Математика, информатика и информационни технологии, Биология и английски език.

Тази година интересът към всички специалности е голям. За най-желаната специалност в другото педагогическо направление – Начална училищна педагогика и чужд език, семестриалната такса е 350 лв. Кандидатите за тази специалност в смолянския филиал значително надхвърлят обявените 40 места. Повече са кандидатите от обявения план прием и за специалността Маркетинг, която е държавно платено задочно обучение, със семестриална такса 411 лв.

На 6 юли се проведе приемен кандидатстудентски изпит за тези, които нямат оценка от ДЗИ или искат да повишат оценката си, за да бъдат конкурентноспособни и да имат шанс за по-добро класиране. На 8 юли ще бъде обявено първо класиране, а записването е от 9 до 12 юли.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!