НОВИНИТемида

Първи осъден за невярна декларация пред КПП по време на извънредното положение

 

Васко Ангелов е първият осъден за подадени лъжливи данни в декларация пред полицейско КПП по време на извънредното положение през пролетта. 51-годишният жител на Куклен днес подписа споразумение с прокуратурата, което Смолянският районен съд одобри.

„Това ще да е, съгласен съм с наказанието“, с половин уста каза подсъдимият. Макар и да подписа споразумението, което има сила на съдебен акт, 51-годишният мъж не приема, че е извършил някакво престъпление.

На 28 април т.г. Васко трябвало да отиде в Смилян, за да си прибере коня. Качил се на колата си, прикачил ремаркето и тръгнал към Родопите. На КПП-то, ситуирано на бензиностанция „АС Петрол“ на ул. „Хаджи Иван Бечев“, бил спрян от полицаите и помолен да попълни декларация за причините, които налагат преминаването му през Смолян. В листа мъжът написал, че отива в Смилян да гледа болната си сестра Живка. На връщане отново трябвало да мине през КПП-то. Този път обаче в ремаркето имало кон. Това усъмнило полицаите и те направили проверка. Обадили се на сестра му, която отрекла да е болна, а той изобщо не е бил при нея.

За извършеното престъпление Васко Ангелов бе наказан с  пробация – регистрация по настоящ адрес и периодични срещи с пробационен служител, за срок от шест месеца.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button