Местна властНОВИНИ

Първа копка на две подпорни стени в Смолян и Златоград направи Славов

Две първи копки на две подпорни стани в Смолян и Златоград направи областният управител Недялко Славов днес. „Даваме старт на поредния проект, с чието изпълнение ще осигурим повече спокойствие и сигурност за хората, живеещи в тези райони“, казва Славов в прессъобщение до медиите. С изменение към договора по проект, финансиран от Програмата INTERREG V-A Гърция – България 2014-2020, са били одобрени още 800 000 евро за допълнителни дейности в Област Смолян.

С тези средства ще бъдат изградени подпорни стени по десния бряг на р. Черна в участъка под гробищния парк в квартал Устовона Смолян по левия бряг на р. Малка река (Аламовска – приток на р. Върбица) – по ул. „Крайречна“ в участъка от моста на ул. „Ерма“ (при Джамията) до моста на ул. „Ахрида“ в гр. Златоград.

„С радост отбелязвам, че ние сме партньорите от българска страна с най-висок бюджет, а за проекта, чийто старт даваме днес, е с осигурено допълнително финансиране, което получихме след успешното реализиране и изграждане на първите три стени в Смолян, Рудозем и Златоград.“ – заявява областният управител.

Водосветът в Смолян

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close