Advertisement
ОБЩЕСТВО

Първа копка на 4-звезден СПА хотел с аква парк направиха в Баните

Началото на изграждане на четиризвезден СПА хотел с аква парк бе поставено в понеделник в село Баните. На първата копка присъстваха областният управител Стефан Сабрутев и кметът на общината Павлин Белчев. Инвеститор е Александър Ван Стекеленбург, който на 19 септември 2018 г. купи за 627 000 лева с ДДС водната пързалка и басейна в селото. Стекеленбург е холандски гражданин, който вече живее в Баните. Имотът, в който ще се строи хотелът, е с обща площ над 5 дка.

Александър Ван Стекеленбург с бутилка шампанско даде старт на строителството

Хотелът ще се строи непосредствено до специализираната болница за рехабилитация, ще разполага със 72 стаи, два вътрешни басейна с джакузи и минерална вода, СПА и балнео център, конферентна зала, зона за игри, фитнес център, детска площадка, игрище за бадминтон, ресторант и нощен бар, детски център. Аквапаркът ще е с капацитет за 500 души и ще разполага с четири басейна, единият от които акватоничен, 2 водни пързалки и покрит паркинг.

Село Баните е известно с минералната вода, чиято температура е 43 градуса и е уникална по състав в България. Използва се за лечение опорно-двигателния апарат, профилактика и питейно балнеолечение при хронични бъбречни, стомашно-чревни, жлъчно-чернодробни и метаболитни заболявания.

За първата копка в Баните дойде областният управител Стефан Сабрутев
Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!