Новини

Първа изложба с 50 живописни платна представи Иванка Дерекьовска

Клубът на дейците на културата в Смолян откри на 15 февруари първата самостоятелна изложба-живопис „Просто… багри” на Иванка Дерекьовска. Колекцията съдържа 50 творби – пейзажи от Ропката, Родопите и морето. Дерекьовска е родена в Асеновград. Завършила е Полувисш институт за детски учители, а след това „Детска педагогика” в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. От дълги години живее и работи в Смолян. В момента е старши преподавател в детска градина „Буратино”.

Освен като възпитател на най-малките смолянчани, тя е и художник. Учител-творец. Нейни платна са собственост на редица наши и чужди колекционери. Иванка е участвала и в няколко общи изложби. Настоящата „Просто…багри” е първата й самостоятелна.

Дерекьовска споделя, че е започнала да рисува отдавна. В началото като възможност за релакс, но много скоро осъзнава, че изобразяването не е просто развлечение, а начин да изрази себе си. Да разкрие и сподели вътрешните си чувства и настроение, но не чрез думи, а чрез въздействието на багрите.

Advertisement
Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button
Close
Close
Close