Полицейски

Палежът на павилиона в Устово е поръчков, арестуваха 33-годишен

Палежът на павилиона за козметика в смолянския квартал Устово е поръчков. За престъплението е обвинен 33-годишният Владислав Иванов. Мъжът е арестуван и днес Районният съд в Смолян му наложи най-тежката мярка „задържане под стража“.

Владислав Иванов пристигнал в Смолян през нощта срещу 8 януари с една единствена цел – да подпали павилиона на Софка Найденова. Докаран е с кола от Мариан Димов от Добрич. Шофьорът спрял до църквата „Св. Николай Чудотворец“ и останал да го чака там. Иванов слязъл по улицата до центъра на квартала, запалил металния павилион и бързо се върнал в автомобила. 10 минути по-късно двамата с Димов отпътували за град Генерал Тошево, област Добрич.

Задържаният Владислав Иванов

Полицията в Смолян действала светкавично и за много кратки срокове установила, че пожарът не е в резултат на инцидент, а е умишлен палеж. Извършителят е разкрит още на следващия ден – регистрираният за криминални прояви Владислав Иванов. Той и приятелят му Мариан Димов са били арестувани в Добрич от смолянски полицаи.

„Нямам нищо общо с това. Не съм извършил нищо. Разведен съм с две деца, на които трябва да плащам издръжка. Баща ми е със счупен крак, трябва да се грижа за него. Годеницата ми е бременна в четвърти-пети месец и трябва да съм до нея. Работил съм с НСО – охранявал съм предизборно шествие на ГЕРБ в Арбанаси. Моля за по-лека мярка“, бяха думите на Иванов пред съда.

Иванов бе докаран с белезници в съда.

Според прокурор Нено Димов има достатъчно събрани доказателства, че Владислав Иванов е подпалил павилиона. Разпитани са четирима свидетели, направени са два огледа на 8 и 10 януари, както и претърсване и изземване в дома на извършителя.

Владислав Иванов е осъждан 12 пъти. Излязъл е от затвора през декември 2019 година. В съдебната зала той дори не успя да каже адреса си във Варна, където е регистриран. Стана ясно обаче, че живее в Генерал Тошево. По негови думи работи без трудов договор към охранителната фирма „Делта гард“.

Определението, с което бе задържан обвиненият в палеж, не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Окръжния съд.

Елена Павлова

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close