Advertisement
Темида

Пак съдят смолянчанин, обвинен в разпространение на порно с деца

В Смолянският районен съд наново тръгна делото срещу 33-годишния Даниел С. от Смолян, обвинен в разпространение на порнографски материали с 5-годишни деца. В началото на тази година мъжът бе признат за виновен и получи  условна присъда, но след обжалване Смолянският окръжен съд върна делото за ново разглеждане от друг съдебен състав.

Съдебното заседание срещу подсъдимия се проведе в четвъртък при закрити врата. Съдът не уважи искането на Даниел и защитата му да върне делото на прокуратурата и процесът ще продължи по общия ред.

Смолянчанинът бе арестуван преди повече от десет години с обвинение, че е споделял порно файлове чрез скайп и програмата GigaTribe с потребители от САЩ, Русия, Германия и азиатски държави. На снимките и клипове се виждало как децата правят секс едно с друго или с възрастни от еднакъв или различен пол. Разследването установило, че Даниел се е регистрирал в програмите с различни потребителски имена  – „Гей, гей, гей”, „Ненормален”, „Даниел 69”, а последният му „niсk name“ (прякор – б. а.) е „sexxxyyy“. Близо година той осигурявал достъп на останалите потребители, фигуриращи в листата му с приятели, и съхранявал 60 000 снимки и видеа в компютъра си. Полицай от Нова Зеландия пръв засякъл дейността му и по IP-адрес е бил установен.

Първият обвинителен акт срещу мъжа бе внесен през 2014 година, но делото бе  прекратено и върнато на държавното обвинение заради допуснати нарушения по време на досъдебното производство, довели до нарушаване правата на подсъдимия.

През 2021 г. прокуратурата отново вкара в съда случая на Даниел и през март т. г. той бе осъден на 7 месеца условно и глоба в размер на 1000 лв.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!