НОВИНИ

ОУ „Иван Вазов“ отпразнува 40 години от създаването си

40 години Основно училище „Иван Вазов“ и Вазова седмица отбелязват от 15 до 19 април ученици и учители от Шесто основно училище в Смолян.

Кулминацията на честванията бе концерта „Иван Вазов и приятели”, който се проведе днес в община Смолян. Секретарят Момчил Николов прочете поздравителен адрес от името на кмета Николай Мелемов. Той връчи на директорката Росица Лакудова и парична награда от 500 лв. Лакудова поздрави учителите, родителите, учениците и бившите си колеги като разказа за историята на училището и неговите постижения. На сцената се изявиха талантите от учебното заведение, които заслужиха аплодисментите на публиката.

Тържествената годишнина се отбеляза с редица прояви, които започнаха на 15 април, когато Вазовата седмица бе открита с масово рецитиране на стихотворения на Иван Вазов. Открита бе изложба с рисунки по негови произведения. Второкласниците от училището участваха в математическо състезание, в което показаха завидни знания. Проведе се и състезание по английски език. Беше представена и историята на училището под мотото „Архивите разказват“. Имаше ден и на ученическото самоуправление. Проведе се и вълнуваща среща с бивши учители от ОУ“Иван Вазов“.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close