Местна властНОВИНИ

Отново тръгва младежката кампания „Мисия Смолян“

След двегодишно прекъсване заради пандемията Ковид-19, тази година отново има Младежка кампания „Мисия Смолян – 2022”. Тийнейджърите от общината ще бъдат разпределени в две смени – първата от 4 до 15 юли, а втората от 18 до 29 юли.

Кандидатите за участие в инициативата е необходимо да са навършили или да навършват 15 години не по-късно от датата на започване на работа в кампанията. Те трябва да са ученици или завършили средно образование през учебната 2021/2022 г. и да са с постоянен адрес в град Смолян или в селата от Общината.

Документи за участие в кампанията ще се приемат от 15 до 24 юни 2022 година включително, от 14:00 ч. до 16:00 ч.. в Приемна, ет.1 в сградата на Община Смолян, бул. “България“ №12.
Учениците, които живеят в селата на територията на общината и отговарят на условията, могат да подадат документите си в кметството на селото или в Община Смолян на посочения по-горе адрес.

За да се включат в младежките бригади, учениците трябва да попълнят регистрационна карта за участие в кампанията и декларация за съгласие във връзка с обработване на лични данни. Бланка на регистрационна карта и декларация за съгласие може да се изтегли от сайта на Община Смолян. Те трябва да предоставят и карта за предварителен медицински преглед, попълнена от личния лекар, удостоверяваща здравния статус на ученика, а при записване е необходимо да покажат и личната си карта за сверяване на данните.

Интересът към инициативата през последните години леко намалява, но местната администрация ще поддържа кампанията докато има желаещи да се включат в нея. По време на инициативата през 2019 г. се включиха 53-ма ученици от Смолян, като не липсваха и желаещи от селата в общината.

Нели Гергьовска

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Close