ИнцидентиНА ФОКУС

Отнесени покриви, смачкани коли и изкоренени дървета в Смолян, ураганът не пожали и 300-годишния чинар

 

Отнесени покриви на сгради, смачкани автомобили и десетки изкоренени дървета, остави след себе си сутрешната буря в Смолян. Ураганният вятър вилня за кратко, но нанесе множество щети. По чудо няма пострадали хора.

Към 7,45 часа ураганът съборил покрива от къщата на Росица и Митко Кънчеви. Минути преди това семейството тръгнало на работа. „Цял живот градим къщата и накрая да стане това. Голяма трагедия, а пораженията са огромни“, със сълзи на очи обясняваше Росица. Къщата се намира на ул. „Водопад“. Пред две години Кънчеви направили основен ремонт на покрива.

Вятърът нанесъл огромни щети и върху дома на Георги Семерджиев. Силният порив буквално отнесъл покривната конструкция на къщата, намираща се на ул. „Христо Христов“, изкъртила част от покрива на съседната сграда и паднала на улицата. Два автомобила – „БМВ“ и „Ауди“, са смачкани. Нанесени са поражения на още една кола и каравана.

Силният вятър не пожали и 300-годишният чинар в Смолян. Множество клони на вековното дърво са прекършени и паднали на земята. Десетки са и сигналите за паднали дървета в областния град.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close