Местна власт

Отложиха ПУП-а за газификацията на ул. „Наталия“ в Смолян

Не стана ясно положени ли са тръби и от къде до къде, както и ще се копае ли новия асфалт

Общинските съветници отложиха гласуването по искане от “Райков сервиз“ ООД за изработване Подробен устройствен план за газификация на ул. „Наталия“ в четвъртък. Става въпрос за трасе, което започва от магазин „Лидл“, преминава покрай Енергото, през кръстовището между ул. „Наталия“ и ул. „Родопи“, продължава покрай „Родопска тъкан“, Бралото и стига до кръстовището със светофара в Райково. Целият път е с нов асфалт. Миналата година бе асфалтиран районът около Енергото, както и ул. „Наталия“ след Бралото, а останалата част от пътя – след първия етап на водния цикъл.

По време на дискусията така и не стана ясно дали вече има положени тръби, какви са, от къде до къде стигат и предстои ли наново да се копае по пътят. Съветникът от БСП Михаил Генчев предложи да не се извършват строителни дейности на прясно асфалтираната улица, а този вид инфраструктура да се прекарва под тротоарите. Зам.-кметът Мариана Цекова обясни, че няма как да се мине без да се копае и това не може да стане по тротоарите. Последва предложение на съветниците от ГЕРБ да бъде изготвена наредба, която да регламентира поправките на асфалтовите настилки след тяхното разкопаване. Въпросът за отлагане на докладната бе приет с голямо мнозинство, за което гласуваха и съветниците от ГЕРБ.

Според съветника Филип Топов това решение дори и да бъде прието областният управител ще го върне, тъй като с него се узаконявало постфактум извършено строителство, защото на отделни участъци по ул. „Наталия“ в края на 2016 г. са били положени тръби, по които да преминава газопреносната мрежа.

Улица „Наталия“ бе асфалтирана през септември миналата година от консорциум „Смолян Е. К.“, в който влизат хасковската фирма „Еко традекс груп“ и „Красин“ ООД, и бе включена по договор за ремонт на улици и пътища на територията на община Смолян на стойност 3 милиона лева.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close