Новини

Отложеното заседание на ОбС – Смолян, ще се проведе на 6 октомври

На 06 октомври 2017 г. от 14.00 часа в Сесийна зала на Община Смолян е свикано заседание на Общинския съвет в Смолян. Дневният ред е от 18 точки и е същият като на отложеното заседание на 28 септември 2017 г. Тогава ръководителят на групата съветници на КРОС Кирил Хаджихристев предложи сесията да се отложи, тъй като вносителят на 16 от общо 18 докладни записки – кметът Николай Мелемов, отсъства.

Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!

След явно гласуване с 13 гласа „за“ и 10 „против“ заседанието бе отложено.

„В заповедта за заместване липсва изрично упълномощаване за участието на г-жа Цекова в общинската сесия. Според съдебната практика от административните съдилища при липса на изрично упълномощаване зам.-кметът не ползва тези правомощия и решенията на ОбС могат да се бъдат обжалвани в съда и обявени за незаконосъобразни. Това е и причината от КРОС да поискат отлагане на заседанието на ОбС.“ – каза вчера на пресконференция Кирил Хаджихристев.

„Опитват се да ни вменят вина, която ние не носим, за стопиране работата на общината”, каза лидерът на КРОС Кирил Асенов. „Напротив КРОС подкрепя и ще подкрепя всички решения, които са конструктивни и и са от полза на общината”, добави той.

Advertisement
Back to top button
Close
Close