НОВИНИТемида

Откриха обесен 60-годишен мъж, обвинен в опит за изнасилване

60-годишният Румен Марински, който е обвинен в побой и опит за изнасилване на смолянчанка, е открит мъртъв в дома си. Мъжът е намерен вчера обесен в таванското помещение на къщата му в село Смилян. От прокуратурата потвърдиха за смъртта на Марински. „По случая в Районна прокуратура – Смолян, е образувано досъдебно производство за склоняване към самоубийство“, каза за „Отзвук“ окръжният прокурор Тодор Деянов.

Мъжът сложил край на живота си най-вероятно в обедните часове в петък. Съпругата му започнала да му звъни по телефона към 14,00 часа. Едва към 17,00 часа жената го намерила обесен на тавана. Не е открито предсмъртно писмо, и мъжът не е споделял, че има намерение да се самоубие.

60-годишният Марински бе арестуван на 13 декември сутринта в сградата на Инспекцията по труда в Смолян. Същата вечер купонясвал и се наливал с алкохол по заведенията. Малко след 7,00 часа нахлул в бившия Профсъюзен дом на главната улица в областния град, където се помещава инспекцията. Разбил входната врата и още няколко вътрешни врати. В коридора се засякъл с 43-годишна жена, която почиствала. Последвал брутален побой с юмруци. Обезобразил лицето на смолянчанката. Нанесъл й сериозни наранявания по цялото тяло. След като я пребил, опитал да я изнасили. Тя обаче успяла да се обади за помощ и полицаите го арестува ли на местопрестъплението.

Първоначално Марински бе с наложена постоянна мярка „задържане под стража“. В последствие съдът я промени на „домашен арест“.

По време на досъдебното производство мъжът се признал за виновен, но отказал да обяснява станалото в петъчната сутрин, каза районният прокурор Димитър Стратиев. Изразил е съжаление и се оправда с това, че е бил много пиян. Разследването срещу него е било на финалната права.

Румен Марински е от Смилян. Той е бивш служител на „Гранична полиция“, пенсионер е от 15-тина години, но работил като горски на частна практика. Не е осъждан.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close