Полицейски

Откриха чий е скелетът, намерен в хотел „Смолян“

Откриха чий е скелетът, намерен миналото лято в подземията на хотел „Смолян“. ДНК-експертизата е готова, а близките на убитата жена са уведомени. Костите са на 31-годишната Росица Лазарова Димова от село Борово, община Лъки.

„Установено е, че се касае за насилствена смърт. Работи се по няколко версии за установяване на извършителя“, казаха от Окръжна прокуратура.

Росица Лазарова е родена през 1960 година в с. Борово. Живяла е на семейни начала с мъж от смолянския край. Изчезнала е на 7 ноември 1991 година. Същият ден тя тръгнала от Смолян да се прибира за родното си село, но така и не стигнала до там.

Майката на Росица 86-годишната леля Шинка живее в село Борово. Тя смята, че дъщеря й е убита от нейния приятел. „Само той, друг никой няма да й посегне. Той е сторил, каквото е сторил“, каза възрастната жена.

На 30 август 2017 г. преди обяд при демонтаж на аспирацията строителни работници откриха скелет под нивото на басейна във вентилационна шахта. До костите е имало остатъци от дрехи, както и ботуш, а другият бил на около десетина метра. Ботушите са кафяви, нови, с висок ток, тип чизми. Открити бяха още синьо-син чорап и шапка тип „идиотка“. Няколко дни по-късно работниците намериха ръкавица и изсъхнал букет.

Цялата история и разказът на майката на Росица четете в печатното издание на вестник „Отзвук“ утре!

Advertisement
Етикети
Back to top button
Close
Close