Вяра и традицииНА ФОКУС

Отец Димитър: Лишавайки се от присъствие в храма, може да превърнем нашите домове в домашна църква (видео)

„Тази година няма се празнува Великден както до сега. Ние трябва да изпълним разпорежданията на Светия синод. Както и на Цветница, така и на Великден светите литургии ще бъдат в храма, но с молба хората да не посещават храма, а ако някои искат – да влизат един по един“, каза отец Димитър Михайлов.
Тази неделя църквата отбелязва християнския празник Цветница. Литургия ще има, но решението на Светия Синод е да не се раздава върба.

О

„Лоша болест и заради нея, както никога досега, трябва с ограничения да отбележим празника. Бог допусна заради нашите грешки, заради това, че нарушихме равновесието между хората, равновесието между природата и забравихме за Бог. Той не я спря и дано ни помогне в най-скоро време да преодолеем този бич. Тези дни, лишавайки се от присъствие в храма, може да превърнем нашите домове в домашна църква – да четем Евангелието, да четем Писанието, и да се молим тази болест да отмине“, призова отец Димитър. Той посочи, че църквите са почистени, дезинфекцирани са иконите и подовете.

„Българският народ показа, че е дисциплиниран и вярвам, че ще се съобрази с наложените ограничения. Когато се запали огънят на Великден, той ще гори и на следващия ден и може да се вземе от кандилцето“, успокои миряните, които искат да пренесат благодатния огън в домовете си, отец Димитър.

 

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. ПРЕКРАСЕН УРОК ЗА ВСИЧКИ!!!!!! ЕТО ТОВА ТРЯБВА ДА СЛУШАМЕ И СПАЗВАМЕ!!!!!!!!! ВИЕ СТЕ ОБЕДИНИТЕЛ НА ХОРАТА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close