Спорт

Отборът на Неделино е сред 8-те най-добри по тенис на маса

Отборът на Неделино, който вече се казва „Елит“,  си запази правото да играе във „Висшата лига“ на Българската федерация по тенис на маса след убедителен успех
На 07 юли 2018 г. в зала „Диана“-  гр. София се проведе среща „бараж“ между отборите на „Елит“ гр. Неделино (завършил на седмо място в лигата през изминалия спортно-състезателен сезон) и „Мадлен радио 999 “ гр. Ямбол (завършил на второ място в северната „А“ група на БФТМ). Отборният мач завърши с резултат 4:0 в полза на „Елит“. С тази победа момчетата, играещи за Неделино, отново ще се състезават сред най-добрите осем отбора по тенис на маса в България.

  • Съобразявайки се с факта, че в момента има над сто отбора, играещи във различните мъжки групи сме изключително доволни, че запазваме позиция сред най-добрите майстори на малкото топче. Спортната година беше много тежка – конкурентните отбори от големите градове на България, играят с изключително силни и комплектовани отбори, благодарение на сериозно финансиране. Успяваме да се справим и продължаваме да следваме целите си. Догодина ще се постараем да се класираме в по-предни позиции, а ако успеем да влезем сред първите три отбора, мисля че ще е исторически успех за отбор от Смолянска област. Нямаме никаква финансова подкрепа от Областта или Общината. Тази година, за съжаление, не сме класирани и за финансова субсидия от БФТМ, което значително ще затрудни дейността ни. Надявам се, че хората, които взимат решения, ще осъзнаят каква голяма е ползата да се насърчава спортът сред младите, а и сред всички възрасти, независимо на какво ниво – професионално или спорт за здраве. Въпреки всички проблеми оставаме позитивни и продължаваме напред“ – каза Милчо Узунов – треньор и състезател в СК „Елит“ – гр. Неделино.
Покажи още
Back to top button
Close
Close