Advertisement
ОТ СТРАНАТА

От тази есен ще се продават електронни учебници – по-евтини от хартиените издания и с повече съдържание

От тази есен ще се продават електронни учебници за всеки отделен предмет и клас от 1-ви до 12-ти с 30% с по-ниски цени от тези на хартиеното издание. Електронният учебник е по-евтин от хартиения и с повече съдържание. „Този септември възможностите са безкрайни“ е мотото, зад което застава най-голямата издателска група на учебници у нас – „Просвета“. За новата учебна година издателството предлага огромен избор на дигитално образователно съдържание, включително и възможността да се закупи само един електронен учебник.

„Досега такава опция не беше възможна. Абонаментите за платформата е-просвета включваха цялото електронно съдържание от детската градина до 12-ти клас. От тази година всеки родител, или по-точно всеки ученик, може да посочи учебника, който желае да ползва, или няколко учебника, например по български език, математика, история, английски и т.н., и да си купи само тях. Тоест направихме платформата още по-персонализирана и гъвкава, за да улесним семействата, всяко от които, знаем, има различни потребности“, казва Кина Андреева, главен редактор на „Просвета“.

Освен за отделни електронни учебници, абонаменти има и за комплект учебници за цял клас – от 1. до 12. Това включва електронните учебници по всички предмети, изучавани в съответния клас, както и допълнителното интерактивно съдържание към тях.

„Абонамент КЛАС е отлична опция за учители и родители, които искат децата им да знаят и да могат повече. На символична цена, която се заплаща еднократно, всяко дете от класа ще разполага с видеоуроци, кратки е-уроци, интерактивни тестове и задачи, виртуални разходки, диктовки и още много допълнителни материали. Разбира се, ние препоръчваме абонаментите за достъп до цялата платформа, защото остават най-изгодни, особено колективните абонаменти за групови поръчки от училища, от които много директори вече се възползваха. Едно от големите предимства на е-просвета е, че може да се използва от две устройства едновременно, тоест с един абонамент се осигурява достъп на две деца, което е изключително удобно“, допълва г-жа Андреева.

Платформата е-просвета е модерна образователна среда, призната за една от най-добрите в Европа. Тя съдържа повече от 50 000 образователни материала, които освен познавателни книжки и учебници включват кратки дигитални уроци, STEM уроци, видеоуроци с учител, уроци за слушане, учебни филми, интерактивни задачи, тестове и др.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!