ЗАКОН И РЕДНА ФОКУС

Освободиха началника на Гранична полиция в Смолян и го назначиха в Главната дирекция в София

Шефът на Гранична полиция в Смолян Стоян Мандажиев е назначен на ръководна длъжност в Главната дирекция „Гранична полиция” в София. Това потвърди говорителят на главната дирекция Лора Любенова. Заповедта на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков за преназначаване е в сила от днес. Тя е във връзка с подадено заявление от Стоян Мандажиев, уточни Любенова. Към настоящия момент няма назначен титуляр в РД „Гранична полиция” – Смолян.

Стоян Мандажиев пое дирекцията в Смолян през март 2017 г. По разпореждане на тогавашния вътрешен министър Пламен Узунов бе направена рокада в ръководството на дирекциите на дирекциите в Смолян и Елхово. Деян Моллов, който сега е началник на Главната дирекция в София, пое управлението в Елхово, а Мандажиев – в Смолян.

Регионална дирекция ”Гранична полиция” – Смолян осъществява граничен контрол по българо-гръцката граница с обща дължина 527,767 км на територията на четири области – Хасково, Кърджали, Смолян и Благоевград. Зоната за отговорност е разпределена между 9 гранични полицейски управления – Ново село,  Ивайловград, Крумовград, Момчилград , Златоград, Рудозем, Доспат, Гоце Делчев и Петрич.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close