ЗдравеНОВИНИ

Осветиха ВИП-стая и реанимационен сектор в Ендокринологично отделение на МБАЛ – Смолян

В Ендокринологично отделение на  МБАЛ „Д-р Братан Шукеров” АД  вече функционират ВИП-стая и реанимационен сектор. Днес отец Георги освети новите придобивки, а гости  на церемонията бяха д-р Даниела Дариткова, д-р Момчил Хубчев – председател на РЛК, лекари, медицински сестри, санитари и дарители.

„Отделението е с дълга  и богата традиция, в него са работили много изтъкнати ендокринолози. Преди една година трябваше да се лекувам тук. Тогава реших, че трябва във всяко едно отделение да има по една по-специална стая, за да може човек да се чувства комфортно, а в терапията изключително важен фактор за оздравителния процес е околната среда. С колегите взехме решението да направим 8-ма стая ВИП”, каза началникът на Ендокринологично отделение д-р Емилия Апостолова.

За реализиране на идеята са се включили много спонсори, а цялостната мебелировка е дарение от„Кеми дизайн”.

Наред с ВИП-стаята отделението вече има и интензивна стая, където ще се приемат пациенти с тежки нарушения. Тя разполага с пациентски монитори и всичко необходимо за реанимация.

„Смятам, че тези малки придобивки на фона на всичко, което се случва и напрежението от пандемията, осветяват позитивно дните ни”, допълни още д-р Апостолова.

 

Advertisement

3 КОМЕНТАРА

  1. А в инфекциозно са по четирима човека в стая и в цялото отделение има една единствена тоалетна!

  2. Страхотни професионалисти, пожелавам на колегите много излекувани пациенти ! Бъдете здрави!

  3. „Една по-специална стая“ и стигнала до извода чак, когато тя лежала там като пациент… Няма ли нужда всеки пациент от комфорт?! Сама казва, че обстановката и усещането в нея са част от оздравителния процес, НО явно само за ВИП ще се осигури комфорта. Необмислено изказване от страна на лекарката. Да са им честити придобивките – хубаво е, че поне нещо се прави, макар да има отделения с по-належащи проблеми за решаване.Дай, Боже, да няма хора, които да се нуждаят от тези стаи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close