ОТ СТРАНАТАПолитика

Оставката на вътрешния министър Младен Маринов поиска „Демократична България“

Съпредседателите на „Демократична България“ Христо Иванов и Атанас Атанасов призоваха министъра на вътрешните работи Младен Маринов да подаде оставка или премиерът Бойко Борисов да му я поиска и заявиха, че ако това не стане до 18 часа днес, ще отидат да му я поискат лично пред МВР.

Още вчера Христо Иванов заяви, че вътрешният министър следва да подаде оставка заради сблъсъците с полицията при масовото ходене на плаж край резиденцията на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган в парка „Росенец“. Днес от „Демократична България“ изброиха три причини, поради които Маринов следва да напусне поста: тежко полицейско насилие над протестиращи в София в петък, което определиха като „безобразие и затова трябва да се носи политическа отговорност“; сблъсъците в „Росенец“ и разследването на Антикорупционния фонд „Осемте джуджета“, в което има компрометиращи МВР факти като този, че патрулка на МВР е пазела ресторанта, използван като офис от бившия следовател Петьо Петров.

„Днес до 18 часа очакваме оставката на вътрешния министър. Ако до 18 часа тази оставка не е подадена, ние с Христо Иванов ще бъдем пред МВР, за да му я поискаме, заедно с подкрепа на нашите съмишленици“, заяви Атанас Атанасов.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close