НОВИНИ

Оставиха в ареста убиец с високо кръвно

Пловдивският апелативен съд отказа да освободи от ареста 54-годишния Ангел Нунев, обвинен в убийството на приятеля си. След опита да излезе навън с помощта на болното си дете сега Нунев поиска промяна на мярката заради високото си кръвно.

„Не се чувствам добре. Ръцете и краката вече не ме държат. В един момент ми посиняват ръцете. Лекарят в ареста ми каза: „Ние ти даваме хапчета, обаче не става, трябва лечение.“ Ръцете ми се схващат. Онзи ден не можах да си взема яденето, нямам сили. Лицето също ми се схваща. Пия хапчета, но не се променя положението. Моля да не съм в ареста, за да мога да се лекувам. Да ми се проведе лечение другаде“, моли се пред съда 54-годишният Нунев. Той е с хипертония и вече е бил в клиника, от където са го изписали в добро общо състояние. „Заболяването, което е установено при него, не налага и облекчаване на режима. Да, вероятно и в момента не се чувства добре. Дори и да е в други условия няма връщане назад. Всеки знае как стоят нещата с хроничните заболявания“, коментира прокурорът от Апелативна прокуратура. От държавното обвинение сочат, че престъплението, в което Нунев е обвинен, е тежко, а Окръжният съд в Смолян е преценил, че са налице предпоставките и за укриване и за извършване на друго престъпление. Становището на прокуратурата бе потвърдено и от апелативните съдии, които отхвърлиха жалбата за изменение на мярката.

На 8 август 56-годишният Ангел Нунев уби с ритници приятеля си Атанас Наков. Причината за кървавата разправа е изчезнал кон и резачка.

Убийството стана в района на връх Свобода (известен като Енихан баба) край банското село Давидково. Същия ден Ангел се прибрал от родното Ракитово, където четири дни бил на сватба на племенник. Когато се върнал, видял, че единият от конете липсва, резачката, с която работел, също я нямало. Намерил 51-годишния Наско пиян до козирката да спи на сянка. Започнал да го рита и да му се кара, налагал го и с дърво. След побоя Атанас се почувствал зле. Повикали линейка и той бил транспортиран в спешния център в Баните. Пострадалият обаче не съобщил, че е бит. След няколко часа е пуснат да си ходи. Състоянието му по-късно се влошило, поискал вода и издъхнал. Починал на 200 метра от разклона за село Крушев четал.

Advertisement
Етикети
Back to top button
Close
Close
Close