Темида

Осем пъти е наръгана, вътрешностите са й накълцани, разказа майката на убитата от овчар Милена

„Осем пъти е наръгана. Черен дроб и тънки черва  са накълцани,  но тя е намерила сили да излезе от стаята, да прекоси кокошарника, да скъса с ръцете си мрежата, за да избяга по пътеката“, със сълзи на очи нареждаше Руска Стефанова – майка на Милена, която бе убита миналата година от овчаря Петър в смолянското село Турян.

Съдебният процес срещу подсъдимия Петър Русев не тръгна. Делото се отложи заради нередовното призоваване на майката на убитата. Почернената жена е поискала да й бъде назначен служебен повереник. Петорният съдебен състав допусна правната помощ и насрочи следващото заседание за 18 януари.

Убиецът бе доведен с белезници в съда. Единствените думи, които изрече бяха – „Искам делото да се гледа“.

Според майката Руска Милена не е имала интимни отношения с Петър, но го допуснала много близо до себе си. Тя е била прекалено свободна и категорично отказвала да се омъжва. „Предполагам, че с него не би имала интимни отношения, той е ограничен мъж“, посочи Руска.

Милена е израсла в Родопите и от детските й години е любовта към планината. 10 години семейството е живяло в Рудозем. Пристигнали, когато била на 5 години. След завършване на 8 клас се преместили във Варна.

Майката на Милена пристигна с портрет на дъщеря си в съда.

„Няма да живея, няма да живея“, повтарял Петър Русев, след като убил 51-годишната Милена Стефанова. Злокобната смърт застига жената на 13 март т. г. Безжизненото й тяло е открито в ливада над къщата, в която живее, а по него ясно личали следи от наръгване.

Убийството не е инцидентно. След като чул подмятане в кварталния магазин, че Милена си „има майстор“, Петър решил да я убие и да сложи край и на собствения си живот. Въоръжен с нож той влиза в дома й и я наръгва. Милена обаче успяла да се отскубне и избягала към съседите. Скрила се в избата, но бързо била намерена от убиеца. Последвали още няколко удара с нож в тялото й. Петър помислил, че приключил с нея, забил ножа си на една от гредите и си тръгнал. Със сетни сили Милена излязла от мазето, но след 25 метра силите я напуснали и тя паднала в ливадата мъртва.

През това време Петър се прибрал в къщи, залял с нафта две от стаите и драснал клечката. После свалил кървавите дрехи в банята, след което взел въже с приготвена преди убийството примка и се виснал. Не успял да се обеси, защото въжето се развързало и той паднал на земята. Огънят от запалената къща бързо бил видян от жители на селото, които подали сигнал на 112 и започнали сами да потушават пламъците. На пристигналите на полицаи признал, че заклал Милена.

62-годишният овчар е обвинен в умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин и жестокост.

Advertisement
Back to top button
Close