Темида

Осъдиха собственика на кучета, ухапали 10-годишно дете

Обезщетение от 3 000 лева ще плати собственикът на две ловни кучета, нахапали зверски дете в Чепинци. Преди дни Смолянският окръжен съд потвърди изцяло решението на Маданския съд. Въпреки оспорването от страна на стопанина Фехми Д., магистратите излязоха със становище, че кучетата, нападнали момчето, са негови и той ги е оставил без надзор. Съдебният акт е окончателен и не подлежи на обжалване.

Инцидентът станал на 24 декември 2017 г. в рудоземското село Чепинци. Около 10,30 часа 10-годишният Дани се прибирал от дома на баба си. В един момент той бил нападнат от две кучета – едното порода „барак“, а другото „гонче“. Озверелите животни притиснали момченцето към подпорна стена и започнали да го хапят, а викове за помощ огласяли улицата. На помощ на детето се притичал съсед и баба му, която чула писъците. Жената видяла, че внучето й е нападнато от кучетата на Фехми, които на два пъти преди това нападали и нея. Четириногите не били вързани, а оставени без надзор. Стопанинът също излязъл на улицата и при вида на разкъсания анцуг на Дани възкликнал, че нищо му няма, но да му направят инжекция против тетанус и да му купят нов екип. След инцидента майката завела Дани в Спешна помощ в Рудозем. Лекарят преценил, че раните не трябва да се шият и ги почистил с антибактериален спирт. По-късно е извършен и преглед от съдебен лекар, който установява множество нахапвания по тялото на момчето. Следи от кучешките зъби имало на две места по седалището, на две места по левия крак и на две места на десния.

След нападението детето плакало продължително, изпитвало силни болки при движение и сядане, било много уплашено и се страхувало да излиза само на улицата, спяло неспокойно и бълнувало кучета.

Елена Павлова

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close