Темида

Осъдиха Община Чепеларе заради дупка на пътя в Пампорово

Застрахователна компания осъди Община Чепеларе заради дупка на пътя. Инцидентът, довел до увреждане на гума на автомобил, станал през февруари 2015 г. Заради бездействие общината бе осъдена да плати обезщетение от 296,58 лева, както и 457 лева разноски по делото.

На 6 февруари 2015 г. лек автомобил „Ауди А4” попада в необозначена и необезопасена дупка зад хотел „Мургавец”. Дясната гума на колата попада в ямата, широка около метър и дълбока 10-15 сантиметра и се пука. Според застрахователната компания, след като улицата попада в землището на град Чепеларе, то отговорността за настъпилите щети е на общината.

От своя страна юристите на кмета Славка Чакърова са на мнение, че искът е неоснователен заради липсата на протокол за ПТП. Според тях общината полага необходимите грижи за поддържане на пътя. Улицата е новоасфалтирана и добре поддържана.

Чепеларският районен съд отсъди в полза на застрахователите, въпреки липсата на протокол за произшествие, съставено от пътните полицаи. Вината за инцидента е изцяло на общината. Решението обаче не е окончателно и подлежи на обжалване пред Смолянския окръжен съд.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close