НОВИНИТемида

Осъдиха мъж и приятелката му за разпространение на дрога

32-годишен смолянчанин и приятелката му бяха осъдени от Смолянския окръжен съд за разпространение на наркотични вещества. Във вторник мъжът и жената се признаха за виновни и подписаха с прокуратурата споразумение, което съдът одобри.
Безработният А. У. бе обвинен за това, че на три пъти в Смолян за времето от 22 април до 9 май т.г., е разпространил марихуана на свои познати. При обиск на колата му полицаите открили торби, пълни със суха тревна маса

Две от сделките А. У. направил пред дома си в областния град. На тях присъствала и приятелката му, с която живеели на семейни начала. Първият път пласирал 1,698 гр., после 0,727 грама на друг млад мъж, а последната продажба станала до болницата – 1,475 грама марихуана. На 9 май бил спрян за проверка по пътя за Девин. В колата му Мерцедес Е 270″ е открита суха тревна маса с тегло 97,723 гр., която при извършения полеви тест реагирала на марихуана. Експертизата установила, че откритото количество е на стойност 586,34 лв.

Александър е наказан с условна присъда от година и половина с тригодишен изпитателен срок и глоба 2 500 лв., а приятелката му осем месеца условно с три години изпитателен срок.
Съдът постанови отнетата при обиска на „Мерцедеса” марихуана да се отнеме в полза на държавата и като забранено вещество да се унищожи.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Close