Темида

Осъдиха грък, разпространявал дрога на ученици в Родопите

Осъдиха гръцки гражданин за разпространение на дрога. 55-годишният Йоанис Г. от град Патра бе арестуван през февруари т.г. с над един килограм и половина марихуана. По време на разследването криминалисти откриват, че той се е занимавал с разпространение.

Мъжът живее в рудоземското село Елховец с българка. Официално се води безработен, но по негови думи се занимава с билкарство. Две-три години Йоанис живял в рудоземското село, след което се прибрал в родината си. През лятото на 2017 г. отново се върнал в Елховец.

Спецакцията в селото бе проведена през февруари. Полицаите извършили обиск на къщата на 41-годишна жена, ползвана от гръка. Там е открита маруханата с тегло 1,571 кг.

Първоначално Йоанис твърдял, че дрогата е за негова употреба. В последствие обаче станало ясно, че той я продавал. Намерени са две момчета от селото, които редовно си взимали трева от чичкото. Единият тийнейджър е ученик в 11 клас в Мадан, а другият е на 17 години. Цената за една цигара била 10 лева.
По време на разследването дилърът твърдял, че е донесъл от Гърция наркотика. Разследващите обаче предполагат, че най-вероятно марихуаната е отглеждана в Родопите, заради по-ниското съдържание на активния компонент тетрахлорканабинол.
Във вторник Йоанис подписа споразумение с прокуратурата, което Окръжният съд одобри. Мъжът получи две години и половина условна присъда с четиригодишен изпитателен срок и глоба от 5 000 лева, която да заплати в полза на държавата. След прочитане на споразумението подсъдимият бе освободен от ареста.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close